KEAL MEZUNLAR DERNEĞİ, 21 KASIM'DA EĞİTİMCİ YAZAR MÜJDAT ATAMAN'I KDZ.EREĞLİ'DE AĞIRLIYOR
MÜJDAT ATAMAN, KEAL MEZUNLAR DERNEĞİ’NİN FARK YARATAN SEMİNER PROGRAMI İÇİN EREĞLİ’YE GELİYOR
KEAL Mezunlar Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kapsayan hafta içerisinde gerçekleştireceği “Fark Yaratan Seminerler” programında, Eğitimci Yazar Drama Lideri Müjdat Ataman’ı öğretmenler, öğretmen adayları ve öğrenciler ile buluşturacak. Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi ve BEÜ Eğitim Fakültesi işbirliği ile gerçekleşecek seminerler sonunda, öğretmenler tarafından gönderilen örnek uygulamalar arasında en iyi 3 uygulama fikri ödüllendirilecek.
Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde ücretsiz olarak 3 farklı seansta gerçekleştirmeyi planladığı “Fark Yaratan Seminerler” programı ile Eğitimci Yazar Drama Lideri Müjdat Ataman’ı öğretmenler, öğretmen adayları ve öğrenciler ile buluşturmaya hazırlanıyor.
ÖĞRETMENLER, ÖĞRETMEN ADAYLARI KEAL Mezunlar Derneği, Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi ve BEÜ Eğitim Fakültesi işbirliği ile Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleşecek seminer programı kapsamında Müjdat Ataman, 21 Kasım 2024 Perşembe günü ilk olarak saat 14.00’de KEAL öğrencileri için “Uzun Bir Yolculuğa Bugünden Bakmak” isimli sunumunu gerçekleştirilecek.
Ataman, ardından saat 16.00’da Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri için gerçekleştireceği “Sınıfın Büyüsü, Eğitimin Değişen Yüzü” sunumunun ardından son olarak 18.30’da ise “Koşarken İlham Veremezsiniz” isimli bölümde öğretmenler ve akademisyenler ile bir araya gelecek. Bu iki bölüm sonunda imza etkinliği de gerçekleştirilecek.
EN İYİ 3 UYGULAMA ÖDÜLLENDİRİLECEK Fark Yaratan Seminer Programı öncesinde; eğitim alanında iyi uygulamaları teşvik edebilmek ve arttırmak amacıyla öğretmenlerin eğitimdeki örnek uygulama fikirleri de BEÜ Akademisyenler oluşan grup tarafından değerlendirilecek ve seminerin son bölümünde açıklanacak en iyi 3 uygulama ödüllendirilecek.
Öğretmenler, “Dijital Okuryazarlık”, “Sosyal Duygusal Öğrenme” ve “Kapsayıcılık ve Eşitlik” kategorilerindeki uygulama fikirlerini 18 Kasım Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar online olarak https://farkyaratan.kealmed.org.tr adresine gönderebilecekler.
ONLINE KAYIT İLE ÜCRETSİZ OLARAK KATILABİLİRSİNİZ Hazırlandıkları seminer programı ile “Eğitimde İyi Uygulamalar” alanında örnek teşkil edecek bir etkinliğe hazırlanan ve Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi, KEAL Mezunlar Derneği ve BEÜ Eğitim Fakültesi’nin işbirliğinde ilk kez gerçekleşecek olan seminer programına tüm öğretmen adayları ve öğretmenler ücretsiz olarak https://onlinekayit.kealmed.org.tr adresinden online kayıt gerçekleştirerek katılabilirler. Ayrıca seminer sonrasında katılımcılara e-sertifikaları e-posta adreslerine gönderilecek..
FARK YARATAN SEMİNER PROGRAMI 21 Kasım 2024 Perşembe, Erdemir Kültür Merkezi
Saat: 14.00 / KEAL Öğrencilerine Özel “Uzun Bir Yolculuğa Bugünden Bakmak...” Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz ne ister,özne olan biz, ne isteriz? Saat: 16.00 / BEÜ Eğitim Fakültesi Öğrencilerine Özel “Sınıfın Büyüsü, Eğitimin Değişen Yüzü…” Dünya değişirken öğretmenlik de değişiyor,biz neye hazırlanıyoruz? Saat: 18.30 / Öğretmenlere Özel “Koşarken İlham Veremezsiniz…” Tekrarı olmayan harika meslek öğretmenlik, biz bu mesleğin neresindeyiz, bu nasıl bir yolculuk? ONLINE KAYIT: https://onlinekayit.kealmed.org.tr
MÜJDAT ATAMAN HAKKINDA
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Türkçe Öğretmenliği yan alanı ile yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesinde Yaratıcı Drama alanında tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulunda (BLIS) ve Özel İzmir SEV Okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. İstanbul'da Tarabya İngiliz Okulları İlkokul Müdürlüğü görevinde bulundu.
Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesinin kuruluşunu ve başkanlığını yürüttü. Öğretmenlik becerileri, sınıf iklimi oluşturmak, yenilikçi ders tasarımları, bir dersin dramatik kurgusu, bir sahne sanatı olarak öğretmenlik, forum tiyatro, sınıfta yaratıcılık, alternatif eğitim konuları üzerinde çalışıyor. Eğitim kurumları, sanat akademileri, dernekler ya da çeşitli kuruluşların gereksinimlerine yönelik, konulu atölyeler gerçekleştiriyor.
"Yaratıcı Yazma için Yaratıcı Drama", "Yaratıcı Türkçe Dersleri", "Eğitim Gerçeğimiz", "112 Öğretmenliğime Notlar", "Açılın Ben Çocuğum", "Açılın Ben Öğretmenim" ve "Ağlamıyorum Gözüme Eğitim Kaçtı" kitaplarının yazarıdır. "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar", "Yaşayan Dersler", "Sınıfta Yaratıcılık", "Yaratıcı Dramanın Yöntem Olarak Kullanılması" konularında bildiriler sundu ve seminerler verdi.
Fide Okullarının Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.