Kdz.Ereğli Belediyesi, Romacted Projesi ile çocuklara farklı alanlarda eğitimler vermeye devam ediyor

24 Haziran 2024 - 12:30

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından yürütülen ROMACTED projesinin 2. Aşama çalışmaları kapsamında alınan hibe doğrultusunda Roman çocuklara toplum gelişimi, spor ve sanat gibi bir çok alanda eğitimler verilmeye devam ediyor.

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin de dahil olduğu Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yürütülen ROMACTED Programının 2.Aşama çalışmaları devam ediyor. 31 Ağustos tarihine kadar yürütülecek çalışmalar, Roman çocuklarının kültürel kimliklerini güçlendirmelerine ve farklı kültürlerle tanışmalarına yardımcı oluyor.

"İyi yönetişimin teşvik edilmesi ve yerel düzeyde Romanların güçlendirilmesi" amacıyla başarıyla sürdürülen ve ROMACTED Programında yapılan proje başvurusu sonucu alınan hibe doğrultusunda; Roman topluluğu için eğitim ve farkındalık oluşturma, toplum gelişimi, kültürel ve sosyal dahil etme, spor ve halk oyunları gibi farklı eğitim programları düzenleniyor.

Bu kapsamda Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Halk Evleri’nde düzenlenen atölyelerde çocuklara halk oyunları, sepet örgü ve cam sanatı eğitimleri verildi. Bu eğitimler onlara el becerilerini geliştirme fırsatı sunarken, aynı zamanda topluma daha aktif bir şekilde dâhil olmalarını sağlıyor.

Kdz.Ereğli Belediyesi ile birlikte farklı ülkelerden toplam 79 belediye tarafından uygulanan program, yerel politika oluşturma ve yerel eylemlerin uygulanmasına daha fazla katılım yoluyla Roman nüfusunun yerel topluluklarla entegrasyonunu iyileştirmeyi hedefliyor.