"İnsanların kutsallarına saldırmak fikir hürriyeti değil, barbarlıktır"

12 Temmuz 2023 - 19:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, Cenevre BM İnsan Hakları Konseyi’nin Kuran-ı Kerim’i yakma eylemini ‘dini nefret suçu’ olarak tanımlayıp, kınama kararından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Konsey üyeleri içinde bu tasarıya ret oyu veren ülkelere, özgürlük ve insan hakları anlayışlarını gözden geçirmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. İnsanların kutsallarına saldırmak fikir hürriyeti değil; barbarlıktır, ilkelliktir, bir nevi terör eylemidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’da gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Kur’an’ı Kerim’e yönelik yapılan alçakça saldırı sonrasında, İsveç Hükûmeti’nin saldırıyı tasvip etmediklerine dair beyanlarını not ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya genelindeki 2 milyar Müslümanı öfkelendiren ve rencide eden nefret suçlarına müsaade edilmemelidir” dedi.

Cenevre BM İnsan Hakları Konseyi’nin Kuran-ı Kerim’i yakma eylemini ‘dini nefret suçu’ olarak tanımlayıp, kınadığını ve söz konusu kararın kendilerini memnun ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konsey üyeleri içinde bu tasarıya ret oyu veren ülkelere, özgürlük ve insan hakları anlayışlarını gözden geçirmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. İnsanların kutsallarına saldırmak fikir hürriyeti değil; barbarlıktır, ilkelliktir, bir nevi terör eylemidir” değerlendirmesinde bulundu.

Sadece İsveç’in değil, İslam düşmanlığının yükseldiği diğer ülkelerin de bu konuda kararlı tedbirler alması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu beklentiyi gerçekleştirdikleri görüşmelerde dile getirdiklerini ifade etti.