Gaziantep, 'Sivil Toplum Medya Buluşmaları'na ev sahipliği yaptı
Gaziantep, 'Sivil Toplum Medya Buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile 7 bölgede il Valilikleri öncülüğünde Karadeniz Haber Ajansı ve TİMBİR işbirliğiyle organize edilen program yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Gaziantep, ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı
Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, GESOB Başkanı İsmet Özcan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fatih Ayhan, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Programın açılışında konuşan TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Levent Özkurt, ‘Gaziantep programında siz değerli katılımcılara, toplumun büyük kesimini temsil eden Sivil Toplum Örgütleri ile Medyanın ilişkileri anlamındaki yapılan proje ve çalışmalar anlatılacak. Konusunda uzman olan isimlerin yer aldığı panel bölümünde ise, dijital içerik üretimi, haber, duyuru paylaşım ve sosyal medyanın, sivil toplumun etkileşimini artırmada oynadığı kritik rol ele alıncak. Bu buluşmanın medya ve sivil toplum arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekeceğinin ve dijital iletişimin gücünü anlamamıza daha çok yardımcı olacağını umuyorum’ dedi.
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Türk İnternet Medya Birliği’nin Cumhurbaşkanı tarafından kurulan, 81 ilde ve 20 ülkede faaliyet gösteren güçlü bir oluşum olduğunu belirtti. Sivil Toplum Medya Buluşmaları projesinin Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını daha etkili bir şekilde tanıtabilmelerine odaklandığını ifade etti. Dr. Basa, proje ile sivil toplum, medya ve yerel yönetimlerle bir araya gelerek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Basa, daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dr. Süleyman Basa, Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşlarına yönelik önerilerini paylaştı. Basa, “Sadece sivil topluluk olarak kalmamalıyız. Sivil toplulukları dernekleri, bu ülkenin gönül neferleri olmalıdır. Gaziantep’te çok iyi ağırladık. O kadar iyi karşılandık ki mahcup ayrılıyoruz’ dedi. Dr. Basa, sivil toplum örgütleri, ticaret odası, siyasi parti, dernekler ve vakıfların bir araya gelmesi gerektiğini savundu. Basa, yerel medyanın, ülkenin en önemli temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.
Vali Kemal Çeber, peş peşe çok özel iki ilin valiliğine yapma fırsatı bulduğunu söyledi. Sivil Toplum Medya Buluşmalarının da kendisi için çok özel bir buluşma olduğunu söyledi. Çeber, ‘Biz ne kadar bağırırsak bağıralım medya duyurmazsa boş. Sesimizi kimse duymaz. Rize’de yaptığımız çalışmalara şimdi burada devam ediyorum. 5 yılık Rize Valiliği’nden sonra Gaziantep’teyim’ dedi.
Gaziantep’in medyası ve sivil toplun örgütleri çok güçlü
Sivil toplum ve medyanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Çeber, ‘Çok önemli bir toplantı için toplandık. Bu toplantı için Gaziantep’in seçilmesi beni mutlu etti. Gaziantep bin 800’ün üzerinde sivil toplum örgütünün olduğu, bunların 200’ünün yabancı misafirimiz olduğu güçlü bir kent. Medyası da sivil toplum örgütleri de çok güçlü bir kent’ dedi.
” Medya olmasa hizmetlerimizi duyuramayız”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur da medyanın önemine dikkat çekti. Uğur, ‘Bugün medya olmasa Türkiye’nin en önemli projelerinden Düzbağ projesini kimse bilmeyecekti. 40’ın üzerinde GASMEK merkezlerimizi kimse duymayacak. Medyamızın çok iyi ilişkiler içindeyiz. Medyamız da doru haber konusunda dikkatli olmalı. Bir yanlış haber için arkasından 100 doğru haber girmek zorunda kalıyoruz’ diye konuştu.
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ismet Özcan ise medya ile birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Özcan, ‘Medya ile ilişkilerimiz çok iyi. Bazen yanlış haberler de çıkabiliyor. Bizle ilgili olanlarda görüş alınırsa sevinirim. Çünkü, Gaziantep’te temsil ettiğimiz 50 binin üzerindeki esnafa medya üzerinden ulaştığımızı unutmamamız lazım. Kamu görevi yapan gazeteciler ile biz sivil toplum örgütü temsilcilerinin yerel ve ulusal bazda bir araya gelmemiz çok önemliydi. Bu toplantıyı organize eden Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ve TİMBİR yöneticilerine esnafım adına teşekkür ederim’ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından SANKO Holding Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek moderatörlüğünde panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı, TİMBIR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yavuz Bakır yer aldılar. Soru cevap şeklinde yapılan panel sonrası sivil toplum örgütü temsilcileri ile panelistler bilgi paylaşımı ile önemli kazanımlara imza attılar.