Ekim kültür sanat etkinlikleri başlıyor

30 Eylül 2024 - 14:33

Büyükşehir Belediyesi Ekim kültür sanat etkinlikleri birbirinden farklı konu ve konuklarla kapılarını açıyor. 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın yer aldığı takvimde, sergi programları, konferanslar, tiyatro gösterimi, konser, film gösterimi ve dinleti programları sanatseverlerle bulaşacak. Detaylı takvim ise yayınlandı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan “Ekim Ayı Kültür Sanat Takvimi” yayınlandı. Birbirinden farklı konu ve konuklarla kapılarını açacak olan takvimde 7’den 70’e herkese hitap edecek programlara yer verildi.

 

Programda ayrıca 10-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları da yer aldı. Filistinli şairlerin de katılacağı şiir akşamlarına şehrin farklı mekanları ev sahipliği yapacak.

 

Ayrıca Ekim etkinlikleri kapsamında Filistinli yazar ve yönetmen Nawras Abu Saleh, ‘Büyük Gelen Palto’ filminin ardından gerçekleştirilecek söyleşinin konuğu olacak.

 

Gençlerin yol arkadaşı, Sakarya’nın değeri Selim Gündüzalp için de Ustalara Saygı programı Ekim takviminde katılımcılarla buluşacak.

 

Ekim ayında kültür sanat dostları sergi programları, konferanslar, tiyatro gösterimi, konser, film gösterimi ve dinleti programlarında bir araya gelecek.

 

“Tüm sanat dostlarını bekliyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz etkinlik ve programlar tüm hızıyla devam ediyor. Birçok farklı alanda sanatseverlerin karşısına çıkacak olan programlarda, 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, sergi programları, konferanslar, tiyatro gösterimi, konser, film gösterimi ve dinleti programları sanatseverlerle bulaşacak. Etkinliklere katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımız program takvimine ve sanal etkinlik kitapçığına www.sakarya.bel.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. Tüm vatandaşlarımızı programlarımıza bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

İşte yayınlanan ekim ayı takvimi:

 

Sinema Buluşmaları

Konuk Yönetmen: Nawras Abu Saleh

Film Gösterimi: Büyük Gelen Palto

3 Ekim Perşembe / 18.30 / SGM

 

 

Sergi

Adolf Behne’yle Diyalog / Mimarlık Sergisi /

Hayrun Nisa Kuruçay / Sümeyye Yaşar

8 Ekim Salı / 12.00 / OSM

 

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları / 10-12 Ekim

10 Ekim Perşembe

SAÜ İlahiyat Fakültesi Salonu / 18.00 / Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Açılışı

 

11 Ekim Cuma

Şairler Okullarda

14.00 / Ömer Erdem / Ercan Yılmaz / Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi

14.00 / Zeynep Arkan / Hasan Bozdaş / SAÜ Vakfı Koleji

 

14.00 / Sakarya Anadolu Lisesi / Ahmet Akarsu / Harun Yakarer

14.00 / Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi / Zeynep Karaca / A. Samet Atılgan

14.00 / SAÜ Şiir ve Alegori Topluluğu Buluşması / Ömer Yalçınova / Kadir Tepe / Melike Kılıç

 

17.00 / Filistin ve Edebiyat Paneli / Ali Emre / Peren Birsaygılı Mut / Halil Assali / OSM Sinema Salonu

 

18.30 / Şiir Sunumları: “Filistin İçin Mısralar” / Tüm şairlerin katılımıyla / OSM

 

12 Ekim Cumartesi

18.00 / Final / Şiir Sunumları (Tüm şairlerin katılımıyla) / Sapanca SGM

 

Katılımcı Şairler: Cahit Koytak (Onur Konuğu) / Ahmet Akarsu / Ali Emre / A. Samet Atılgan / Ercan Yılmaz / Halil Assali (Filistin) / Harun Yakarer / Hasan Bozdaş / Kadir Tepe / Melike Kılıç / Ömer Erdem / Ömer Yalçınova / Peren Birsaygılı Mut / Semir Atiye (Filistin) / Zeynep Arkan / Zeynep Karaca / Züheyr Ebu Şeyb (Filistin)

 

Panel / Ustalara Saygı

Ölümü Sevdiren Adam: Selim Gündüzalp / Panelistler: Yazar Senai Demirci / Yazar Ömer Sevinçgül / 13 Ekim Pazar / 19.00 / SGM

 

Tiyatro Buluşmaları

Aslan ile Fare / Üç kafadarlar Tiyatrosu / 14 Ekim Pazartesi / 11.00-13.00 (iki Seans) / SGM / Katılım biletlidir / (Biletler için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Online bilet: www.sakarya.bel.tr)

 

Tiyatro Buluşmaları

Park Etmek Yasaktır / 3 Kafadarlar Tiyatrosu / 14 Ekim Pazartesi / 19.00 / SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi / Katılım biletlidir / (Biletler için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Online bilet: www.sakarya.bel.tr)

 

Sergi

Metalik Eserler Sergisi / Art-ık Sanat / Metin Aşoğlu / 15 Ekim Salı / 18.00 / OSM

 

Konser

Kent Orkestrası Konseri / 16 Ekim Çarşamba / 10.00 / Akyazı SGM

 

Tiyatro Buluşmaları

Karagöz Mikroplara Karşı / Seçkin Bayramoğlu Karagöz Hacivat Oyunu / 16 Ekim Çarşamba / 11.00-12.00 (2 Seans) / Akyazı SGM

 

Söyleşi

Uluslararası Gündem ve Türkiye / Gazeteci Nedret Ersanel / Siyaset Bilimci Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün / 18 Ekim Cuma / 19.00 / SGM

 

Konser

Özer ve Aslıhan Özel / Tanbur-Kemençe Türk Müziği Konseri / 26 Ekim Cumartesi / 19.00 / Ziya Taşkent Konser Salonu

 

Tiyatro Buluşmaları

Karagöz Mikroplara Karşı / Seçkin Bayramoğlu Karagöz Hacivat Oyunu / 27 Ekim Pazar / 13.00-15.00 (2 Seans) Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi

 

Konser

Cumhuriyet Konseri / SAÜ Devlet Konservatuarı ve SBB Kent Orkestrası ortaklığıyla / 30 Ekim Çarşamba / 19.00 / SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi