DEVA Partili Hasan Karal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

15 Haziran 2024 - 19:14

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların kurban ibadeti yapmalarının zor olacağını belirterek, “Kurban fiyatlarının yurt dışına göre 3 kat daha pahalı olduğu ülkemizde bu yıl ne yazık ki en buruk bayramlardan birini kutluyoruz.” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olduğunu belirten Milletvekili Karal, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ olan bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlendiğini, birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiğini söyledi. 

Kurban Bayramının yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin yüreklerine dokunanların, çaresizlere çare olanların bayramı olduğunu ifade eden Karal, “Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığı, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığı bilinciyle yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamamızın önemi çok büyük.” diye konuştu.

Karal, Türkiye’de milyonlarca insanın bayramı buruk karşıladığının altını çizdi. Kurban fiyatlarının son 1 yılda yüzde yüzün üzerinde arttığına dikkat çeken Karal, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların büyük bir bölümünün kurban ibadeti yapmalarının çok zor olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“2018 yılında emeklilerimize ilk kez verilen bayram ikramiyesiyle bir kurban alınabiliyordu. Bugün bu rakam 3 bin lira, bırakın kurban kesmeyi 4 kilo et dahi alınamıyor. Emekli maaşının 10 bin, asgari ücretin 17 bin olduğu bir ülkede bir maaşıyla bile insanlar kurban kesemiyor. Ülkemizde et ve kurban fiyatları o kadar pahalı ki yurt dışı rakamlarının 3 katı. Hal böyle olunca da kimse kurbanlıklara yaklaşamıyor. Bir emekli memur içi sızlayarak ‘Ben bayramda kurban kesersem 1 ay boyunca evime ekmek götüremem’ diye dert yakındı. Bu şekilde ne yazık ki ülkemizde milyonlarca insan var. Kurban fiyatlarının yurt dışına göre 3 kat daha pahalı olduğu ülkemizde bu yıl ne yazık ki en buruk bayramlardan birini kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın tüm İslam Alemine, ülkemize, milletimize ve sizlere hayırlar getirmesini diliyorum.”