Cumhurbaşkanlığı'nda Dijital Habercilik Çalıştayı Düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Öncülüğünde 'İnternet Medyası Ve Haberciliği Çalıştayı' düzenlendi.
DÜZENLENEN çalıştayın açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaparken, ulusal internet site temsilcileri, internet haberciliği ile İLGİLİ STK’lar katılım gösterirken, çalıştayın moderatörlüğünü İMEF Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Zakir Avşar Yaptı.
Dijital Medya’nın sorunlarını konuşmak, mevzuat eksikliklerini belirlemek üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde çalıştay düzenlendi. Çalıştaya ulusal internet haber siteleri temsilcileri, haber ajansları, ilgili sivil toplum kuruluşları katılım sağlarken, İnternet Medya Bilişim Federasyonu davetliler arasında yerini aldı. Çalıştayın moderatörlüğünü ise İMEF Genel Başkan Vekili Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar yaptı. Çalıştayda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Dr. Fahrettin Altun’un açılış konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşları söz olarak değerlendirmelerde bulundu.
ENVANTER OLUŞTURULMALI
Çalıştayda konu hakkında görüşlerini belirten Dr. Basa, “İnternet haberciliği, gerek mevzuat eksikliği gerekse ilgili kamu kuruluşu olmayışından dolayı sektörün kontrol edilemez hale gelmektedir. Lisans uygulamasının olmayışı, standartların belirlenmemesi, ticari olarak kayıtlarının olmayışı, meslek örgütü kuramamaları, kamu kaynaklarından destek alamamaları, internet habercileri için akreditasyon olmayışı sorunları büyütmekte, manipülasyonları arttırmaktadır. Envanter oluşturularak öncelikle internet haberciliği kayıt altına alınmalıdır” dedi.
TİMBİR BİR MİLAT
İMEF bünyesinde kurulan Türk İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR) bu konuda milat olduğunu ifade eden Dr. Basa değerlendirmelerine şöyle devam etti: “İMEF olarak Türk İnternet Medyasını bir araya getirerek sorunları muhatapları ile beraber çözmek için yola çıktık. Anadolu Medyasının güçlenmesi için zaruri bir ihtiyaç olan TİMBİR’in mutlaka güçlenerek harekete geçmesi gerekmektedir. Çalıştayda konuşulan konular, ifade edilen sorunlar TİMBİR’ in ne kadar elzem bir kuruluş olduğunu bir kez daha göstermiştir. Timbir, internet haberciliğinin milyonluk kitlelere verdiği haber alma hizmetinin karşılığında yaşadığı mağduriyetler ve hak kayıplarını tolere etmek için gayret göstermeye devam edecektir.
PROF. DR. ALTUN’A TEŞEKKÜR
TİMBİR sözcüsü Dr. Süleyman Basa değerlendirmelerinin ardından internet haberciliğinin sorunlarını dert edinen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a ve ekibine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.