Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu

20 Ağustos 2022 - 18:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetlerin altyapısı üzerinde Türkiye’yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmakta kararlıyız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Tarihin, medeniyetin, üretimin şehri; efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin diyarı Manisa’yı özlediklerini belirterek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih, Manisa’da aldığı eğitim ve terbiyeyle İstanbul’u fethetmişti. Biz de Manisa’yla birlikte 81 ilimizden aldığımız güçle Türkiye’ye hizmet ediyor, kendimize dünyayla yarışan hedefler belirliyoruz” dedi.

 

“Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetlerin altyapısı üzerinde Türkiye’yi, dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmakta kararlıyız” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de bizden başka çeyrek, yarım asır sonrasına ışık tutan vizyon inşası peşinde koşan, bunun hedeflerini, programlarını, projelerini çalışan kimse göremezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

“BU MİLLETE VE ÜLKEYE HİZMET ETMEYİ EN BÜYÜK BEŞERÎ RÜTBE OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kendilerinin bu millete âşık olduklarını ve ülkeyi sevdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Çünkü biz bu millete ve ülkeye hizmet etmeyi en büyük beşerî rütbe olarak görüyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. İnşallah, emeklerimizin ve fedakârlıklarımızın karşılığını hep birlikte alacağımız bir döneme giriyoruz. Vesayetle mücadelemizi bugünler için yaptık.  PKK’dan FETÖ’ye terör örgütleriyle mücadelemizi bugünler için yürüttük. Darbecilere karşı göğsümüzü bugünler için siper ettik. Uluslararası kumpaslara, tuzaklara, saldırılara karşı mücadelemizi bugünler için verdik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye ülkemizin tüm altyapısını bugünler için kurduk.”

Ülkenin siyasi, ekonomik, sosyal, diplomatik gücünü bugünler için tahkim ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlarımızı her alanda bugünler için hazırladık. Dünyanın kriz üstüne kriz yaşadığı bir dönemde, ülkemiz hedeflerine kararlılıkla yürüyorsa, işte bu sayededir” dedi.

“MİLLETİMİZİN SADECE HİZMETKÂRI DEĞİL UMUDUYUZ”

Kendilerinin, Türkiye’nin sadece geçmişi değil geleceği olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz milletimizin sadece hizmetkârı değil umuduyuz. Biz ülkemizin ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye talibiz. Bunun için gereken programları çalışan, projeleri hazırlayan sadece biz varız. İnsanımızın beklentilerine cevap verecek yeni sözleri sadece biz söylüyoruz.”