Bakan Bozdağ açıkladı! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor!

26 Şubat 2023 - 10:22

Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem fırsatçılarına ağır cezaların geleceğini aktardı.

Deprem felaketinin 20’nci gününde Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Adalet Bakanı Bozdağ, deprem fırsatçılarına çok ağır cezaların verilmesini öngören düzenleme yapılacağını kaydetti.

Bakan Bozdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Adalet Bakanlığı olarak biz de ceza mevzuatımızı ve diğer mevzuatlarımızı böylesi bir durumda cezai yaptırımlar dahil olmak üzere işlenen suçlar ve diğer hususları da içerecek şekilde bir hazırlık içerisindeyiz. Şu kadarını söylemekte fayda görüyorum. Örneğin, deprem döneminde yaşanan zorluklardan sıkıntılardan istifade ederek, haksız kazanç elde etmek isteyen gayri ahlaki, gayri hukuki kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni dönemde, yeni bir yaptırım uygulamasına geçilecek. Örneğin kiraya vermek istiyor, kiralar beş liraysa yirmi liradan kira yapıyor ya da nakliye üç liraysa on liradan götürüyor. Ya da başka başka hizmetler hem malların taşınması, nakliyesi, hizmet sunulması, hizmetin alınması ne kadar iş ve işlem varsa bu deprem nedeniyle yaşanan felaket nedeniyle bölgedeki insanların ve ülkemizin yaşadığı zorlukları kendileri için gayri meşru kazanç elde etmeleri için fırsat görenlere karşı hukuk gereğini yapacaktır. Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız. Ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacaktır. Böylesi zamanda uygulama imkanı bulacak. Örneğin sağlık nedeniyle salgın oldu, burada da bu dönemde de benzer şeyleri yapanlar başka başka işlerde oldu, gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil. Onun için de arkadaşlarımız çalıştı. Cumhurbaşkanımıza da arzımızdan sonra bu konuyu inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin gündemine gelecektir. (Büşra İrem Çam - Birlik Haber Ajansı)