AK Parti'den çocukların korunması için meclis araştırması teklifi

08 Ekim 2024 - 14:43

AK Parti, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunmasını sağlamak amacıyla TBMM Başkanlığına Meclis araştırması açılması için önerge sundu. Önerge, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinin imzasını taşıyor.

ANKARA-BHA

Önergenin gerekçesinde, çocukluk döneminin fiziki ve psikolojik açıdan gelişimin en hassas çağı olduğu vurgulanarak, çocukların korunması ve refahlarının sağlanmasının devletin en önemli sorumluluklarından biri olduğu belirtildi.

“Türkiye’de çocuklar her zaman kıymetli” ifadeleriyle devam eden gerekçede, çocuğun yüksek yararı ilkesi gereğince yaşama, korunma, gelişme ve katılımın en temel hakları olduğu kaydedildi. Türkiye’de çocukların geleceğin güvencesi olarak görüldüğü ve onlara mutlu, güvenli bir gelecek hazırlanmasına özel bir önem verildiği ifade edildi.

Önergenin gerekçesinde, “Canice ve vahşice katledilen sekiz yaşındaki Narin kızımız ile Tekirdağ’da istismar ve şiddete maruz kalan minik bebeğimiz tarifi olmayacak şekilde hepimizi derinden yaralamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir. Çocuklara ilişkin konular ertelenemez, geciktirilemez ve hiçbir şekilde görmezden gelinemez,” denildi.

Ayrıca, çocukluk dönemi sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için özen gösterilmesi gereken bir süreç olarak tanımlanırken, ülkemizde çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi ile ilgili önemli düzenlemeler yapıldığı, etkin mekanizmaların tesis edildiği ve idari ile yargısal tedbirlerin hayata geçirildiği belirtildi. Ancak, geleceğimizin teminatı her bir çocuğun iyi oluşlarının korunması ve desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.