"Afetlerde Yerel ve Bölgesel Medyanın Kriz Yönetimindeki Rolü" konuşulacak

14 Ekim 2024 - 19:11

Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği (AKİYAD) tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün destekleri ile 'Afetlerde Yerel ve Bölgesel Medyanın Kriz Yönetimindeki Rolü' paneli düzenlenecek.

HATAY / BHA

Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği (AKİYAD) tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenecek “Afetlerde Yerel ve Bölgesel Medyanın Kriz Yönetimindeki Rolü” paneli; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, İskenderun Üniversitesi, İskenderun Belediyesi ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde gerçekleştirilecek.

ALANINDA UZMAN İSİMLER KONUŞACAK

16 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da İskenderun Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek panelde İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, GİMER Başkanı Av. Cüneyd Altıparmak, Gazeteci Erdal Yılmaz, Emekli TV İmtiyaz Sahibi Fatih Polat, TGC İskenderun Temsilcisi Akın Bodur, AKİYAD Başkanı ve TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cıncık konuşma yapacak. Programın moderatörlüğünü ise Eren Özçelik üstlenecek.

AFETLERDE MEDYANIN KRİTİK ROLÜ ELE ALINACAK

“Afetlerde Yerel ve Bölgesel Medyanın Kriz Yönetimindeki Rolü” başlıklı panel, yerel medya kuruluşlarının afet süreçlerinde oynadığı kritik rolü ele almak üzere düzenleniyor. Panelde, afet anlarında hızlı ve doğru bilgilendirme, kamuoyu farkındalığı oluşturma ve toplumsal dayanışmayı artırma konularında yerel medyanın önemi vurgulanacak. Bölgesel medya kuruluşları temsilcilerinin ve kriz yönetimi uzmanlarının katılacağı etkinlikte, medya ile kriz yönetimi arasındaki iletişim stratejileri, toplumu bilgilendirme süreçleri ve afet sonrası toparlanma döneminde medya desteği gibi konular masaya yatırılacak.

“YAPICI ROL” KONUŞULACAK

Bu etkinlik, afet anlarında doğru bilgilendirmenin yanı sıra kriz yönetiminde medyanın aktif bir paydaş olmasının altını çizmeyi amaçlıyor. Yerel medya aktörlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek panel, bölgesel medya organlarının kriz yönetiminde oynadığı yapıcı rolün daha da geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekecek.