AFAD'dan sağanak yağış uyarısı!

30 Eylül 2024 - 15:45

AFAD, bugün 23 şehirde "sarı", 1-2 Ekim'de ise 3 şehirde "turuncu" kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu.

ANKARA-BHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığı verilere göre, bugün itibariyle 23 şehirde sarı kodlu, 1-2 Ekim tarihlerinde ise 3 şehirde turuncu kodlu yağış uyarısı yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, özellikle Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı bölgelerinde yarın şiddetli ve yer yer aşırı sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanakların etkili olabileceği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

“Bugün sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli; bugün öğle saatlerinde Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı, akşam saatlerinden itibaren Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde yerel kuvvetli; bugün akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.”

Açıklamada, turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki vatandaşlara AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapıldığı söylendi. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği de uyarılar arasında yer aldı.