4. Rize gastronomi günleri başladı!

12 Ekim 2024 - 15:14

Rize'nin yöresel lezzetleri ve kültürel öğelerinin yer alacağı bu yıl 4.'sü düzenlenen Rize Gastronomi Günleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Alihan TELATAR / RİZE-BHA

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Rize Valisi İhsam Selim Baydaş ve eşi Zeynep Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rami Metin ve eşi Fatma Metin, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü Cumhuriyet caddesinden devam ederek Çay Çarşısı yanında kurulan Gastronomi Rize etkinlik alanında son buldu.

Burada protokol üyeleri tarafından geleneksel Rize Kavurması pişirilerek vatandaşlara ikram edildi.

Burada ünlü televizyon programcısı Şoray Uzun’un sunumuyla kurulan standtlar ziyaret edildi.

Gastronomi Günleri Denize Sıfır, Yasemin Yıldız ve Ekin Uzunlar konserleriyle devam etti. Rize’nin yöresel lezzetleri ve kültürel öğelerinin yer alacağı, bu yıl 4.’sü düzenlenen Rize Gastronomi Günleri Ekin Uzunlar, Yasemin Yıldız ve Grup Denize Sıfır konserleriyle devam etti.

Rize’nin yöresel lezzetleri ve kültürel öğelerinin yer alacağı, bu yıl 4.’sü düzenlenen Rize Gastronomi Günleri’nde konserlerin ardından A Milli Futbol takımımızın Karadağ ile oynadığı maç yayınlandı.