Reklam

31 amatör spor kulübüne 1 milyon TL değerinde ayni yardım

SPOR KULÜPLERİNE ÖNEMLİ DESTEK DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN BAŞKAN ÖZLÜ: “DÜZCE SPORUN VE SPORCUNUN KENTİ OLACAK”

31 amatör spor kulübüne 1 milyon TL değerinde ayni yardım

SPOR KULÜPLERİNE ÖNEMLİ DESTEK DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN BAŞKAN ÖZLÜ: “DÜZCE SPORUN VE SPORCUNUN KENTİ OLACAK”

31 amatör spor kulübüne 1 milyon TL değerinde ayni yardım
05 Ekim 2023 - 16:16

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de spor yatırımlarınınartırılması ve gençlerin spora teşvik edilmesi konusunda önem taşıyanAmatör Spor Kulüpleri’ne Destek Programına katıldı. Gençlik ve SporHizmetleri Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyondakonuşan Başkan Özlü: “İmkanlarımız dahilinde spor kulüplerimize yardımediyoruz. Bugün 31 kulübümüze 1 Milyon TL değerinde ayni yardımdabulunuyoruz” dedi.
Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Düzce’defaaliyetlerini sürdüren Amatör Spor Kulüpleri’ne destek olmak amacıylaönemli bir organizasyon düzenledi. Düzce Belediyesi ev sahipliğindeyapılan etkinliğe Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gençlik ve Sporİl Müdürü İsa Yazıcı, TSO Başkanı ve Amatör Spor KulüpleriKonfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Bıyık, Düzce ASKF BaşkanıMurat Postoğlu, Amatör Spor Kulüpleri sporcu ve antrenörleri katıldı.Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Özlü, Düzce’de yapılan sporyatırımlarından bahsederek Düzce’nin sporcu yetiştirmede örnek şehirolacağını belirtti.
“YASAL MEVZUATIMIZ YARDIMA İZİN VERİYOR”Amatör spor kulüpleri için düzenlenen yardım organizasyonundan bahsedenBaşkan Özlü, belediye kanunlarının sporcuları destekleme konusunda aynive nakdi yardımlara izin verdiğini ifade ederek şunları söyledi:“Belediyelerin bir temel görevi de amatör spor kulüplerinidesteklemektir. Kanunda bunun yeri var. Biz yıllık gelirimizin belli biroranını amatör spor kulüplerini desteklemek için kullanabiliyoruz. Yasalolarak buna imkan var. Bundan 3 yıl önce Spor Akademisi yapılanmasınagitmiştik. Burada Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim İlMüdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık. Biz Düzce Spor Akademisibünyesinde amatör sporları desteklemek için faaliyetler sürdürüyoruz.Bunu bütçemiz kadar yapabiliyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapmayada gayretli ve istekliyiz.”
“ŞIRALIK SPOR KAMPÜSÜ VATANDAŞLARIMIZA AÇIK OLACAK”Şehrin güneyinde inşası devam eden Güney Spor Kampüsü’nün donatılarındansöz eden Başkan Özlü, spor tesislerinin vatandaşlara açık olacağınıkaydederek şöyle konuştu: “Spor Şehri Düzce olma noktasında Düzce’yişehrin güneyi ve kuzeyi olmak üzere ikiye ayırıyoruz. Güneyde Şıralıkbölgesi yani burası yaklaşık 30 dönüm bir yer. Burası bir spor kampüsüolacak. Burada stadyum ve yine yanında Düzcespor’un konakladığı belediyetesisleri, hemen onun yanında Düzcespor’un antrenman sahası. Bu statşehir stadı ve onun hemen güneyinde Nurettin Zafer stadı yerineyaptığımız yeni sahamız var. Bunlara ilaveten burada bir yüzme havuzuolacak, önümüzdeki yıllarda ve yine kapalı bir spor salonu olacak.Burada dinlenme tesisleri olacak. İnsanlar buraya geldikleri zaman çokrahat sporlarını yapacak. Dinlenme tesislerinde çay, kahve,ihtiyaçlarını karşılayacaklar.”
“KUZEY SPOR KAMPÜSÜ DE YAPILACAK”Kuzey Bağlantı Yolu üzerinde bulunan 210 dönümlük arazi üzerindeyapılması planlanan spor kampüsü hakkında da konuşan Başkan Özlü,mahkeme süreçlerinin tamamlandığını aktararak şunları söyledi: “YineDüzce’nin kuzeyinde Bağlantı Yolu üzerinde bir yer var. Orası da 210dönüm, orada da uzun süren mahkeme süreçleri vardı, hallettik. Orası daDüzce’nin kuzey spor kampüsü olacak. Arkadaşlar bu işler kolay olmuyor,zaman alıyor. Gerçekten yolunda ve işler hayırla ilerliyor. Ben hepinizeteşekkür ediyorum, yöneticilere ve gençlere teşekkür ediyorum.Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum.”Tören sonunda Başkan Özlü ve organizasyona katılanlar şehirdefaaliyetlerini sürdüren 31 amatör spor kulübü için hazırlanan ayniyardım malzemelerini kulüp başkan, sporcuları ve antrenörlerine teslimetti.